Doula

Soms heb je alleen maar iemand nodig die in je gelooft!

Doula, ceremoniemeester van de geboorte, steun en toeverlaat. Hoe je mij ook noemen wilt, wat er ook bij je past, ik ben er voor jou. Tijdens de laatste weken van de zwangerschap, om je wensen duidelijk te krijgen, maar vooral tijdens de bevalling.

Zo kan ik je helpen te ontspannen, maken we samen je bevalplan, gaan we onderzoeken wat je prettig vind, help ik jou en je partner op 1 lijn te krijgen zodat jullie het echt samen doen!

Omdat je nu iemand hebt om veel mee te ‘sparren’ zal het ook voor jezelf steeds duidelijker worden wat je wilt. Ik geloof in jou, en moedig je steeds aan om vooral bij jezelf te voelen wat je wilt, en hoe je/jullie dat vorm willen geven. Ook heb ik veel tips en informatie over de mogelijkheden rondom zwangerschap en geboorte. Er is veel ondersteuning te halen uit etherische olie en kruiden. Heerlijke geuren helpen ontspannen. En wat dacht je van een heerlijk op maat gemaakt kruidenmengsel voor in bad? Tijdens de zwangerschap, maar ook daarna.

Is de wens er oudere kinderen bij de bevalling te laten zijn? Ook daar kan ik bij helpen. Een geboorte is iets magisch, ook voor kinderen!

Daarnaast ben ik draagconsulente en consulente wasbare luiers. Daar kan en mag je altijd gebruik van maken, tijdens de gesprekken voor, of na de geboorte.

We ontmoeten elkaar eerst voor een kennismaking. Zomaar iemand bij je baring is best een ‘ding’, en dan moet het wel klikken. Ook bespreken we hoe jij mijn rol ziet. Want soms wilt men vooral begeleiding in ademhaling en massage, en soms vind een vrouw het vooral fijn wanneer ik als beschermer fungeer. Om jou te helpen je wensen en eisen over te brengen op bijvoorbeeld medisch personeel. Aan dit gesprek zijn geen kosten verbonden, noch een verplichting tot wat dan ook.

Mocht je besluiten gebruik te maken van mijn begeleiding zijn er verschillende mogelijkheden. Om het wat duidelijker te presenteren heb ik er pakketten van gemaakt:

Doula begeleiding standaard  € 895,00

Na het kennismakingsgesprek ontmoeten we elkaar drie maal, voor ongeveer 2 uur. We kunnen vooraf via de app of e-mail (onbeperkt gedurende de zwangerschap) bespreken wat jij belangrijk vind in deze uren. We kunnen ons richten op ademhaling en ontspanning, we kunnen verschillende drukpunten of massages proberen, we kunnen tot in de puntjes alle wensen uitschrijven, vastleggen wat je wel, en heel belangrijk, wat je niet wilt. We bespreken goed hoe jij de geboorte ziet, en hoe ik daarin een begeleidende rol kan spelen. We kunnen dat ook doen tijdens een frisse boswandeling, fijn thuis met een kopje thee, of heerlijk lunchend in een restaurant. Het is erg fijn wanneer tijdens het tweede gesprek je partner ook aanwezig is. Deze zal immers een heel belangrijke rol te hebben vervullen. Ik kan je partner alle oefeningen leren, zodat jullie deze samen kunnen oefenen en uitvoeren!

Ik ben bij je wanneer de bevalling begint, en ga pas weer weg als je kindje is geboren.

In de kraamweek kom ik nog een laatste keer langs om alles na te spreken. Ook neem ik dan een fijne maaltijd mee voor jouw gezin.

Doula begeleiding compleet € 995,00

We ontmoeten elkaar nu vier maal voor de uitgerekende datum, dus dat betekend meer tijd om diverse technieken onder de knie te krijgen. Ook is er nu nog meer tijd om oude ervaringen en eventuele trauma’s te bespreken. Maar we kunnen deze extra tijd oon besteden aan ontspanningsoefeningen. een fijne extra massage, of een extra partner instructie les.

Doula begeleiding ‘last minute’ € 750,-

(last minute begeleiding, wanneer je voorbij de 36 weken zwangerschap bent)

We ontmoeten elkaar 1 maal, misschien twee maal wanneer de tijd van de geboorte dit toelaat. Dit speciale tarief is voor last minute begeleiding, maar ook voor alleenstaanden vrouwen. Mocht je nu wel erg de behoefte aan een doula hebben, maar is de financiële last te zwaar, neem contact met me op, er valt bijna altijd wel iets te regelen!