Placenta specialist

Herstel snel. Herstel natuurlijk.

Toen ik voor het eerst hoorde over het bewerken en consumeren van de placenta was mijn verbazing maar van korte duur. Want natuurlijk is dit eigenlijk heel logisch! 

Tijdens je zwangerschap maakt de placenta veel hormonen aan. Oestrogeen, progesteron, HCg en HPL. Wanneer je kindje wordt geboren, en de placenta dus ook, valt deze aanmaak eventjes stil. Je lichaam zal voor veel van deze hormonen de honneurs weer waarnemen, maar er is na de bevalling dus altijd een dip in je hormoon huishouding. Deze dip kan voor veel emotionele instabiliteit zorgen. Het nuttigen van de placenta de eerste dagen na de bevalling kan dit opvangen!

Voordelen die gemerkt zijn na het nuttigen van je eigen placenta:

  • Sneller weer energie na de bevalling
  • Borstvoeding die makkelijker op gang komt
  • Betere balans in hormoonhuishouding
  • Natuurlijke aanvulling van je ijzer
  • Minder kans op depressie of babyblues
  • Minder vloeien

Diverse mogelijkheden

Direct na de bevalling kan het rauw eten van de placenta je een enorme boost geven. Vaak gebeurt dit in de vorm van een smoothie met kokosmelk en rood fruit. Om je daarna te ondersteunen kan je de capsules slikken. En dan is er nog de tinctuur. Deze is jaren houdbaar en kan jou helpen bij de overgang, maar ook je kindje helpen bij bijvoorbeeld de eerste menstruatie.

Er zijn veel mogelijkheden. Wanneer je geïnteresseerd bent overleggen we wat het beste bij jou past.